Home

Gummysmile

GUMMYSMILE

Heb je last van veel zichtbaar tandvlees tijdens het lachen? Dan heb je een gummy smile. Dit wordt veroorzaakt door overactieve spieren die de bovenlip omhoog trekken.

Tijdens een behandeling worden de volgende stappen doorlopen:

Consultatie
Allereerst zal de arts een consult uitvoeren om de wensen en de behandeling te bespreken. Eventuele allergieën of medicatiegebruik komen ook aan de orde.

De behandeling
De behandeling bestaat uit een aantal prikjes met een zeer dunne naald aan de zijkant van de neus. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

Na de behandeling kunnen er op de plekjes van de injectie bultjes ontstaan. Dit is de botox die langzaam verder in de spier trekt.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Het resultaat houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Let op: dit verschilt per persoon.

De kosten van 1 zone botox is €85,-

Voor een Botox behandeling wordt het product Dysport gebruikt.

Een Botox behandeling is over het algemeen veilig en effectief, maar er zijn wel een aantal risico’s en bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden:

Uit voorzorg worden mensen met een zenuw- en of spieraandoening niet met Botox behandeld.

 1. Allergische reacties
  Het kan zijn dat je allergisch bent voor Botox en er een allergische reactie ontstaat. Symptomen van een allergische reactie zijn onder andere huiduitslag, jeuk, zwelling, ademhalingsproblemen en duizeligheid.

 2. Bloedingen, blauwe plekken en/of zwellingen
  De injecties kunnen soms bloedingen of blauwe plekken veroorzaken op de plaats van de injectie. Dit is meestal mild en verdwijnt na een paar dagen. Ook kan er rondom de prikgaatjes zwelling ontstaan, dit trekt binnen 2 uur weg.
 3. Infecties
  Er is een klein risico op infectie op de plaats van de injectie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de arts die de behandeling uitvoert, werkt in een steriele omgeving en de juiste injectietechniek gebruikt om het risico op infectie te minimaliseren.

 4. Asymmetrie
  In zeldzame gevallen kan botox leiden tot asymmetrie in het gezicht, waarbij één zijde van het gezicht anders lijkt dan de andere. Dit kan altijd gecorrigeerd worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de bovengenoemde risico’s en bijwerkingen zeldzaam zijn. Als je vragen of zorgen hebt na de behandeling, neem dan contact op.

Na een Botox behandeling is het belangrijk om de nazorginstructies op te volgen om de beste resultaten te behalen.

 1. Vermijd masseren of wrijven van het behandelde gebied gedurende minstens 24 uur na de behandeling om het risico op verspreiding van de Botox te minimaliseren.

 2. Vermijd inspannende activiteiten en hitte gedurende minstens 24 uur na de behandeling, aangezien dit de bloedstroom kan verhogen en mogelijk kan leiden tot zwelling en blauwe plekken op de plaats van de injectie.

 3. Probeer niet voorover te buigen of plat te liggen minstens 4 uur na de behandeling, dit kan het risico op verspreiding van de Botox kan verhogen.

 4. Vermijd alcohol en bloedverdunnende medicijnen zoals aspirine en ibuprofen gedurende 24 uur na de behandeling, aangezien deze het risico op bloedingen en blauwe plekken kunnen verhogen.

 5. Plan een nacontrole afspraak om de resultaten van de behandeling te evalueren en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Het is ook belangrijk om eventuele bijwerkingen of complicaties te melden zoals asymmetrie, ernstige pijn, zwelling of allergische reacties. 

Andere behandelingen bij dokter Snel

Vitamine B12

Botox tegen zweten

Profhilo

Kraaienpootjes

Voorhoofd

Frons

Facial contouring

Hyaluronidase

Kaaklijn

Neuslippenplooi

Lippen

Jukbeenderen

Kin

Neuscorrectie

Traangoot

Vragen? Neem nu contact op

ONZE KLINIEK

ONTDEK ONZE KLINIEK MET STATE-OF-THE-ART APPARATUUR