FAQ

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen om goed voorbereid op consult te komen.

Een filler voegt onderhuids volume toe. Hiermee kunnen de gezichtscontouren worden geaccentueerd en/of de huid strakker worden gemaakt.

Botox ontspant de onderhuidse spieren waardoor ze niet meer kunnen samentrekken. Rimpels, die het gevolg zijn van samentrekking van die spieren, verdwijnen.

Beide behandeling zijn tijdelijk en moeten periodiek worden herhaald voor een blijvend resultaat.

Een filler behandeling duurt meestal 15-30 minuten.

Een Botox behandeling duurt meestal 15-30 minuten.

Een vitamine B12  behandeling duurt meestal 15-30 minuten.

Als filler gebruikt dokter Snel het injecteerbare hyaluronzuur Dit is een gelachtige substantie die in de huid wordt geïnjecteerd om volume toe te voegen, rimpels op te vullen en contouren te verbeteren.

Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar.

Dokter Snel gebruikt de filler van het merk Stylage dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

 

Botox is een merknaam van de werkzame stof botulinumtoxine. Dit middel wordt geïnjecteerd om de spieren onder de huid te ontspannen en de zenuwsignalen te blokkeren. Het wordt vaak gebruikt om fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen zoals fronslijnen, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes.

Het resultaat van een Botox behandeling is na 2 weken zichtbaar.

Dokter Snel gebruikt botulinumtoxine type A van het merk Dysport.

Tijdens een behandeling worden de volgende stappen doorlopen: 

Consultatie:

Allereerst zal dokter Snel een consult uitvoeren om de wensen en de behandeling te bespreken. Eventuele allergieën of medicatiegebruik komen ook aan de orde.

Voorbereiding

De huid wordt gereinigd en er wordt een verdovende crème aangebracht op de te behandelen gebieden.

Injectie

Dokter Snel plaatst injecties met het vulmiddel op de gewenste plek.  Er wordt een naald of een canule gebruikt. Naalden worden gebruikt om zeer precies te werken, canules worden gebruikt om grotere gebieden te behandelen.

Massage en koelen

Nadat de injecties zijn geplaatst, wordt de huid gemasseerd om het vulmiddel gelijkmatig te verdelen.

Direct na de behandeling kan er enige roodheid, zwelling en blauwe plekken optreden op de injectieplaatsen. Dit is normaal en kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden. Ook kan je lichte pijn of gevoeligheid ervaren op de injectieplaatsen.

Van fillers op basis van hyaluronzuur heb je 6 tot 12 maanden plezier.

Ja. Fillers kunnen worden opgelost met hyaluronidase. Dat wordt ingespoten in hetzelfde gebied waar eerst de filler werd geïnjecteerd. De resultaten zijn vaak onmiddellijk zichtbaar.

Nee. Het is over het algemeen af te raden om een fillerbehandeling te ondergaan terwijl je Roaccutane (isotretinoïne) gebruikt of recentelijk hebt gebruikt. De huid wordt door deze medicatie dunner en gevoeliger, wat het risico op bijwerking van een fillerbehandeling kan vergroten.

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Het advies luidt om te beginnen met 1 ml. De eerste behandeling zorgt alleen voor een basis in de lippen. In de meeste gevallen is hier 1 ml voor nodig.

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Het advies luidt om hier 2 weken mee te wachten.

Nee. Sporten mag weer 24 uur na de behandeling.

Nee. Voor een cosmetische ingreep is de minimumleeftijd 18 jaar. Ook met toestemming van de ouders kunnen minderjarigen geen cosmetische ingreep ondergaan.

Elke cosmetische ingreep, inclusief fillers en botox brengt risico’s met zich mee. Dit kan zijn:

  • Allergische reactie indien u allergisch bent voor de stoffen in het product. Dit kan leiden tot jeuk, uitslag en/of ademhalingsproblemen.
  • Infectie: er is altijd een risico op infectie bij een behandeling met injecties.
  • Bloeden en blauwe plekken: het injecteren van fillers of botox kan bloedingen en blauwe plekken veroorzaken.

Het is belangrijk dat dokter Snel op de hoogte wordt gebracht van je medische geschiedenis en de eventuele medicijnen of supplementen die  je gebruikt.

Nee, dit is helaas niet mogelijk